Vaar mee met Botter MK 63

Op zaterdag 7 september tijdens Cultuurweekend Hoorn

Zaterdagmiddag 7 september van 13.00 tot 17.00 uur, vaart Centrum Varend Erfgoed Hoorn met de botter MK 63 korte zeiltochtjes, van ongeveer 45 minuten, op het Markermeer. En jij kunt mee! Stap op vanaf de Oude Doelenkade tegenover restaurant De Kade (bij de Hoge Brug) en beleef het zelf.

De MK 63 is een originele botter, in 1912 gebouwd voor een Marker visserman die zijn netten uitwierp in de Zuiderzee. Een authentiek en robuust houten schip, bekend om zijn goede zeileigenschappen. Zeilen met zo’n stoere houten vissersschuit is een bijzondere belevenis. Op groot water is de botter in zijn element. Tijdens de tocht kom je meer te weten over het schip, de visserij en de Zuiderzeecultuur. Wie wil kan aan boord een handje helpen.

Meld je aan

Wil je meevaren? Gelieve dit door te geven via deze link die je naar WhatsApp stuurt. Vermeld daarbij je naam, aantal personen (volwassenen en kinderen). Je kunt je ook telefonisch opgeven bij Dirk Lont (06-28 68 08 81). Voor de zeiltochten wordt een bijdrage van € 10,- per persoon (kinderen tot 12 jaar € 5,-) gevraagd. De opbrengsten van de zeiltochten komen volledig ten goede aan het jaarlijks onderhoud van de botter. Zo help je mee dit cultureel varend erfgoed in stand te houden.