Baggerwerkzaamheden in het havengebied 28 oktober van start

Let op


Beste ligplaatshouder en/of belanghebbende, wij vragen uw aandacht en medewerking voor het volgende. Voor het uitdiepen van de Binnenhaven, de Buitenhaven, de Grashaven, de Vluchthaven en sloten bij de sportvelden in het Julianapark is een aannemer gevonden.
De verwachting is dat het werk maandag 28 oktober 2024 kan starten. Het is nog niet bekend waar het werk gaat starten. Ook is niet bekend of op meerdere plekken tegelijk gewerkt gaat worden. De gesprekken over de startplekken, de methode van uitvoering en over de planning moeten nog plaatsvinden. De havenbeheerders van het gebied zijn betrokken bij de voorbereiding. Voor de uitvoering wordt het werk van de aannemer afgestemd met de toezichthouder van de gemeente en de havenmeesters.

Het is belangrijk dat de aannemer genoeg ruimte krijgt om te kunnen werken. In de winterperiode van oktober tot april gaan veel boten in winterstalling. Dat is gunstig voor het werk. Boten die blijven liggen moeten worden versleept zodra dat nodig is voor het werk. Een planning voor het verslepen wordt afgestemd met de havenmeesters, met de aannemer en met de toezichthouder van de gemeente. Voor het contact met de booteigenaren speelt de havenmeester een belangrijke rol. Als booteigenaar vragen wij u om de komende tijd rekening te houden met de werkzaamheden. Als u door omstandigheden zelf niet goed bereikbaar kunt zijn dan vragen wij u om aan de havenmeester een extra contactpersoon door te geven.


Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de havenmeester van de haven waarin uw boot ligt. Voor de Binnenhaven en voor de Buitenhaven is dat Henk Voorhans (tel. 06-55270822). Voor de Grashaven is dat Jeroen Koopmans (tel. 06-16260761) en voor de Vluchthaven is dat Richard de Rooij (tel. 0229-213540). De toezichthouder van de gemeente op het werk is Jakob Wiltjer (tel. 06- 501182597). U kunt uw vraag ook stellen via www.hoorn.nl/vraag. Als u op deze brief reageert, vermeld dan ook het zaaknummer (2190998).