Bewonder oude reddingsglorie in Hoorn

Zaterdag 28 september

Nog geen weekendplannen? Kom dan zaterdag 28 september naar de Binnenhaven en vergaap je aan oude reddingsglorie!

Dit jaar komt de Nautische Vereniging Oude Reddings Glorie voor het eerst in Hoorn samen. Hiervoor zetten ruim twintig boten koers richting onze stad. De Oude Doelenkade zal het decor zijn van honderden jaren reddingsglorie, waarbij bezoekers de gelegenheid krijgen om aan boord te stappen van de reddingsvloot.

Op vrijdagmiddag 27 september tussen 14:00 en 16:00 uur komen de schepen vanuit diverse windstreken aan in de Binnenhaven, waar ze plaats innemen aan de Oude Doelenkade. Zaterdagmorgen vindt de Algemene Ledenvergadering plaats en daarna kunnen bezoekers langs de schepen lopen om de verhalen van de bemanningen te horen. Het bijzondere verleden kan niet beter worden opgehaald dan aan boord van de schepen. Ook jongere schepen zijn aanwezig.  

Naast de schepen zijn er ook diverse stands aanwezig met boeken over het Reddingswezen, een stand van het Reddingmuseum uit Den Helder en de modelbouwvereniging met zeer veel schaalmodellen van diverse reddingboten. Kortom: het belooft een mooie dag te worden. Ben jij van plan om een bezoek te brengen aan de historische reddingboten?

Zondagmorgen 29 september vertrekken de schepen weer vanuit Hoorn richting hun thuishaven.